За Проекта

кои сме ние

Пространство, отворено за творчество

Основно училище „Васил Левски” е едно от най-старите учебни заведения в разградска област. То е основано през 1909 година и в продължение на повече от век се е превърнало в духовно средище с определящо значение за местната общност. Днес училището е образователна институция, която предлага грижа за всяко дете. То е пространство, отворено за творчество, което го прави притегателен център за съвременните поколения, в един бързо променящ се свят с нови идеи и предизвикателства.

за какво става дума

„Математиката е за всеки“

Проектът е насочен към учениците от шести клас, при които в най-силна степен са констатирани образователни трудности и пропуски в знанията, причинени от пандемията, като най-съществените дефицити са идентифицирани по математика. „Математиката е за всеки“ свързва уроците по математика с реалния живот и помага на учениците да преодолеят стереотипните нагласи, че предметът е откъснат от действителността. Учителите използват активно дигитални инструменти в обучението. Въвеждането на storytelling подхода в часовете по математика премахва бариерата между преподавателя и децата и превърща класната стая в мотивираща среда за учителя и учениците. Родителите могат да сътрудничат на децата си в процеса на ученето по математика, като следят техния индивидуален напредък и ги насърчават и мотивират. Новата училищна политика ще осигурява по-високо качество на образователния продукт.

защо този прoект е възможен

Благодарим на нашия донор Фондация Америка за България“

Благодарим на Фондация „Америка за България“, която чрез Програмата „Учим заедно: Преодоляване на пропуските, причините от пандемията“ на фондация „Заедно в час“ финансира проектното предложение на ОУ „Васил Левски“, гр. Разград „Математиката е за всеки“.

Фондация „Америка за България” е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.

защо този прoект е възможен

Запознайте се с нашите партньори

Фондация „Заедно в час” е една от най-активните образователни организации в България, която вече 11 години работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. За тази цел фондацията развива нови учители, подкрепя цели училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. Повече за дейността и програмите на организацията: „Заедно в час” е създадена по инициатива и с щедрата финансова подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от международната мрежа Teach For All.

Проектът се осъществява благодарение на партньорството на училището със Сдружение „Образование без раници“, които поддържат българската версия на дигиталната платформа Khan academy, с чиято помощ учениците ще получават и измерват знанията си, ползвайки световно признат и валидиран инструмент за обучение и оценка на постигнатото.

„Математиката е за всеки“ се разработва в партньорство и с Мариела Станчева – математик, преподавател, влогър и мотиватор. Тя и нейната компания INBYTE.Ltd помагат за създаване на гемифицирани уроци с ангажираща и мотивираща структура, предоставят на учителите техни авторски задачи, допълнителни образователни материали и подкрепящи STEM проекти.

Благодарим ви за изключителното партньорство!

свържете се с нас

E-mail

ourazgrad@vlevski.com

Адрес:

гр. Разград, бул. Княз Борис, 62

Телефон

0894636596 Наталия Халачева, координатор на проекта

Проектът Математиката е за всеки” е създаден по програма „Учим заедно” на фондация „Заедно в час” и реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на ОУ Васил Левски" и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България”, Фондация „Заедно в час” или техните партньори.

Всички права запазени 2022 ©. ОУ"Васил Левски", гр.Разград. Дизайн In Byte Ltd.